top of page

Járványügyi rendelkezések

2021. november 1-től

A súlyosbodó járványhelyzetre való tekintettel, a Váci Egyházmegyében 2021. november 1. napjától az alábbiakat rendelem el.
 

  1. A szentmiséken és a többi templomi szertartás alkalmával a maszk használata kötelező.

  2. Áldoztatni misében és misén kívül is csak kézbe szabad.

  3. A kézfogás a béke jelének átadási módjaként semmilyen formában nem megengedett.

  4. Akik félsőlégúti betegség tüneteit észlelik magukon (köhögés, tüsszögés, orrfolyás), ne menjenek templomba. Természetesen ebben az esetben rájuk nem vonatkozik a vasárnapi misén való részvétel kötelezettsége.

  5. A szenteltvíz-tartókat ürítsük ki.

  6. Gyakran tisztítsuk a kilincseket és a padokat.

  7. Valamennyi szertartás és egyéb közösségi vagy más alkalom során továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani az egymástól való biztonságos távolság megtartására és a kézfertőtlenítésre.


Köszönöm mindenki türelmét, vigyázzunk egymásra!

Vác, 2021. október 28.

✠ Marton Zsolt s. k.

     váci püspök

Szentmise-közvetítések

A vasárnapi szentmisék közvetítésének listája ide kattintva érhető el.

 

A bonum TV élő közvetítése a Mise - élő adás menüponton keresztül tekinthető meg, ahol minden nap 8:30, 12:00, 17:00 és 20:00 órakor sugároznak szentmisét.

Arra bátorítjuk a Kedves Tesvtévreket, hogy otthonról kapcsolódjanak be a szent cselekménybe, ezzel is kifejezve, hogy minden szentmisében az egész Egyház egyesül Krisztus áldozatával.
 

Ajánljuk a lelki áldozást, ami az áldozás egyik módja, amikor fizikai módon nem tudja valaki magához venni az Oltáriszentséget, de lelkileg mégis elnyerheti a szentáldozás kegyelmeit, ha arra felkészül és a kegyelem állapotában van. 

Rendkívüli Kilenced

Rendkívüli Kilenced Segítő Szűz Mária közbenjárásáért a jávány idejére

Figyelembe véve a vészhelyzetet, amelyet a koronavírus elterjedése okoz a világ nagy részén, Ángel Fernández Artime, szalézi rendfőnök atya arra kéri a szaléziakat, a Szalézi Család tagjait és a fiatalokat, hogy Don Bosco példáját követve hasonló körülmények között újítsák meg bizakodó hitüket Máriában, a Keresztények Segítségében.

Ezért javasolja, hogy a belé vetett bizalmunk jeléül végezzünk egy rendkívüli kilencedet március 15–23. között, és március 24-én fejezzük be azt fölajánlással Máriának, a Keresztények Segítségének.
 
Amikor Don Boscóhoz fordultak, hogy mit tegyenek valamilyen kegyelem elnyeréséért, ő így válaszolt: "Ha kegyelmeket szeretne kérni a Szent Szűztől, mondjon el egy kilencedet." (MB IX, 289). Don Bosco számára a következő feltételek kellett, hogy megvalósuljanak ahhoz, hogy a novéna hatásos legyen:

​Az emberekben való bizakodás fölött elsőként Istenben higgyünk.

A kérés teljességében a Szentségi Jézusra támaszkodjon, aki a kegyelmeknek, jóságnak és áldásoknak forrása. Támaszkodjon Mária közbenjáró hatalmára, akit Isten itt a földön a templomában szeretne dicsőséggel övezni.

Mégis minden esetben tegyük hozzá a “fiat voluntas Tua”, azaz legyen meg a Te akaratod feltételt és azt, hogy az illetőnek, akiért imádkozunk, annak a lelke javára szolgáljon.

bottom of page