top of page
Pályázatok
egyutt szulokkel
Együtt a Szülőkkel Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

EKCP-KP-1-2021/1- 001274
zaszlo2021.png
​A közösségépítéshez Pécsi Ritát hívtuk segítségül, hogy az organikus pedagógia módszereinek alkalmazásával minél jobban megismerjük önmagunkat, hivatásunkat, és a kapcsolataink embertársainkkal mind gyümölcsözőbbek legyenek.
Hat előadásból álló sorozat került megszervezésre. Ezek a következők voltak:
  1. 2021. 11. 23. Kartal: Fejleszt vagy rombol
  2. 2021. 11. 30. Tura: Férfinak és nőnek teremtette
  3. 2022. 02. 09. Tura: Don Bosco bizalompedagógiája
  4. 2022. 03. 10. Valkó: Az Irgalmas szülői szeretet
  5. 2022. 05. 05. Vácszentlászló: Miért nem működik a „Százszor megmondtam!”?
  6. 2022. 12. 05. Tura: Legyél azzá, ami vagy – korunk apákért kiált.
A helyei plébániai közösség építésén kívül az előadásokat különböző helyszíneken tartottuk, hogy az egy plébánoshoz tartozó közösségépítés is elinduljon. A családi életre nevelés az egyik legfontosabb feladat. Ebben kaptunk segítséget Pécsi Rita neveléskutató előadásait hallgatva. „A nevelés az élet szolgálata.”

 

Vissza nem térítendő támogatás összege: 400.000 Ft
egyutt lenni jo
Együtt Lenni Jó Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

EKCP-KP-1-2022/3- 000765
zaszlo.jpg
Vissza nem térítendő támogatás összege: 400 000 Ft
 
A közösségépítés folytatódott a 2022-es évben a pályázati támogatásnak köszönhetően. Közösségi életünkben a szalézi minta követése Don Bosco útmutatásait figyelembe véve nagy hangsúlyt kapott és kap.

A robotika játék igen népszerű a fiatalok körében, és a bibliai ismeretek könnyebb elsajátításában is segítségére lesznek a gyermekeknek. Az eszközhöz nélkülözhetetlen programokat a hitoktatók készítik el.

A sportszerek a játék és a mozgás segítségével új élményekkel gazdagítanak, egymás tiszteletére, az egymásra való odafigyelés, az összhang magtalálása általuk előtérbe kerül.

 

egyut konnyebb
Együtt Könnyebb Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

MFP-EKEB/2021-3281254744
zaszlo2021.png
Támogatás összege: 4 182 805 Ft
A vácszentlászlói Szent László Plébánia a tervezett programokat megvalósította. Az eredményességet a pályázat által beszerzett eszközök nagymértékben segítették.
 
A csocsóasztal a közösségépítés elengedhetetlen eszköze, játéka. A hordozható hangszóró lehetővé tette, hogy rendezvényeinken a hangosításnak is köszönhetően mindenki bekapcsolódhatott a közös éneklésbe, a szabadtéri előadások szövegei is jól érthetőek és hallhatóak voltak és lesznek a jövőben is.
 
Az eszközökkel a közösségépítés tárgyi eszközei gyarapodtak. Bízunk benne, hogy az emberi kapcsolatok is erősödnek, és az Egyházközség tajai még közelebb kerülnek egymáshoz és a jó Istenhez.

 

Magyar Falu
Program Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

MFP-EKT/2019
Kedves Testvérek!
 
Tájékoztatásul hirdetjük, hogy kormányunk pályázatot írt ki 2019-ben a Magyar Falu program keretében „A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése”  címmel, hogy az 5000 fő alatti településeket segítse.
 
A Vácszentlászlói Egyházközség is pályázott, és nyertünk 4.812.463 Ft-ot. Ebből 2.016.163 Ft-ot különböző eszközökre, a többit pedig egy közösségszervező személy bérére kellett felhasználni.
Ezek az eszközök a következők: rendezvénysátor, sörpad szett, a közösségi terembe tároló-szekrények és székek, a hitoktatást segítő eszközök (lamináló, kitűzőgép, nyomtató és projektor),a gyermekeknek egyen-póló, pingpongasztal.
Örömünkre szolgál, hogy ez a pályázati lehetőség gazdagítja az Egyházközségünket, és megkönnyíti a munkánkat. Nyáron az Oratórium ideje alatt már használatba vettük ezeket az eszközöket.
 
Erről az eseményről néhány kép ízelítőül a galériában megtekinthető.
A fotókat a nyilakra kattintva tekinthetik meg a Kedves Testvérek.

 

Anchor 1
Szalézi Nyári Oratórium