Pályázatok
Magyar Falu
Program Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

MFP-EKT/2019
 
Kedves Testvérek!
 
Tájékoztatásul hirdetjük, hogy kormányunk pályázatot írt ki 2019-ben a Magyar Falu program keretében „A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése”  címmel, hogy az 5000 fő alatti településeket segítse.
 
A Vácszentlászlói Egyházközség is pályázott, és nyertünk 4.812.463 Ft-ot. Ebből 2.016.163 Ft-ot különböző eszközökre, a többit pedig egy közösségszervező személy bérére kellett felhasználni.
Ezek az eszközök a következők: rendezvénysátor, sörpad szett, a közösségi terembe tároló-szekrények és székek, a hitoktatást segítő eszközök (lamináló, kitűzőgép, nyomtató és projektor),a gyermekeknek egyen-póló, pingpongasztal.
Örömünkre szolgál, hogy ez a pályázati lehetőség gazdagítja az Egyházközségünket, és megkönnyíti a munkánkat. Nyáron az Oratórium ideje alatt már használatba vettük ezeket az eszközöket.
 
Erről az eseményről néhány kép ízelítőül a galériában megtekinthető.
A fotókat a nyilakra kattintva tekinthetik meg a Kedves Testvérek.

 

Szalézi Nyári Oratórium
Gyalogos zarándoklat
Eszközbeszerzés
Kéz a Kézben
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

EGYH-KCP-19-1074
Vissza nem térítendő támogatás összege: 400.000 Ft
 
Logo_kez_a_kezben.png
Magyarország Kormánya több éve támogatja a közösségeket, mert ezek által van csak jövőnk. Köszönjük!

Eredményesen pályáztunk.
A családi életre nevelés egyre fontosabb feladat az egész társadalom részére. A periférián élők mellett foglalkozni kell a csonkacsaládok és a speciális helyzetben lévő családok problémáival is. Az életvédelemre
való nevelés kiemelt feladatot jelent fiataljaink, de a felnőttek esetében is. A jövő generációjáért felelősséget érzünk, és tenni is akarunk értük a jövőben is. Nevelést segítő szakkönyvek kézbeadásával segíthettünk a szülőket leginkább érintő problémák megoldásában. Nagy segítséget jelentett Pécsi Rita 6 kötetből álló könyvsorozata, valamint a Don Bosco Kiadó nevelést segítő kiadványai.
Mindezeket a képmellékletekben is megtekinthetik.