top of page
Pályázatok
Egyházi közösség-szervezéshez kap-csolódó eszköz-beszerzés és közösségszervező bértámogatása Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

MFP-EKEB/2022
Vissza nem térítendő támogatás összege: 1.019.767 Ft
Magyar Falu Program.png
Tájékoztatásul hirdetjük, hogy kormányunk pályázatot írt ki 2022-ben a Magyar Falu program keretében „Egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása - 2022”  címmel, hogy az 5000 fő alatti településeket segítse.
 
A Vácszentlászlói Egyházközség is pályázott, és nyertünk 1.019.767 Ft-ot eszközök beszerzésére.

A közösségépítésnek elengedhetetlen színtere a játék. A szabadidő eltöltéséhez nagyon hasznos a kültéri pingpongasztal, valamint pingpongütő szett. Év végére sikerült beszerezni. Az árak nagyon megemelkedtek ezért vártunk a beszerzéssel. A jövőben versenyeket is tudunk szervezni a plébános atyához tartozó települések gyermekei számára (Tura, Valkó, Vácszentlászló). Ezek az alkalmak az egy Plébános Atyához tartozó települések közötti közösségépítésre is lehetőséget biztosítanak.

Az érzelmi intelligencia fejlesztését szolgálja az együtt zenélés és éneklés.

A következő hangszerek beszerzésére került sor: gitár (gitártok), rumbatök, cajon, csörgődob, csörgő, ritmuskészlet.

A kézműves foglalkozásokhoz szükség van ragasztópisztolyokra. Beszerzésükkel az adventi koszorú készítése is sokkal könnyebb megoldásokat jelentett.
Az eszközökkel a közösségépítés tárgyi eszközei gyarapodtak, bízunk benne, hogy az emberi kapcsolatok is erősödnek és az egyházközség tagjai még közelebb kerülnek egymáshoz és a Jóistenhez.

Örömünkre szolgál az is, hogy ez a pályázati lehetőség gazdagítja az Egyházközségünket.

 

egyutt szulokkel
Együtt a Szülőkkel Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

EKCP-KP-1-2021/1- 001274
Vissza nem térítendő támogatás összege: 400.000 Ft
2021.jpg
​A közösségépítéshez Pécsi Ritát hívtuk segítségül, hogy az organikus pedagógia módszereinek alkalmazásával minél jobban megismerjük önmagunkat, hivatásunkat, és a kapcsolataink embertársainkkal mind gyümölcsözőbbek legyenek.
Hat előadásból álló sorozat került megszervezésre. Ezek a következők voltak:
  1. 2021. 11. 23. Kartal: Fejleszt vagy rombol
  2. 2021. 11. 30. Tura: Férfinak és nőnek teremtette
  3. 2022. 02. 09. Tura: Don Bosco bizalompedagógiája
  4. 2022. 03. 10. Valkó: Az Irgalmas szülői szeretet
  5. 2022. 05. 05. Vácszentlászló: Miért nem működik a „Százszor megmondtam!”?
  6. 2022. 12. 05. Tura: Legyél azzá, ami vagy – korunk apákért kiált.
A helyei plébániai közösség építésén kívül az előadásokat különböző helyszíneken tartottuk, hogy az egy plébánoshoz tartozó közösségépítés is elinduljon. A családi életre nevelés az egyik legfontosabb feladat. Ebben kaptunk segítséget Pécsi Rita neveléskutató előadásait hallgatva. „A nevelés az élet szolgálata.”

 

egyutt lenni jo
Együtt Lenni Jó Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

EKCP-KP-1-2022/3- 000765
2022.jpg
Vissza nem térítendő támogatás összege: 400 000 Ft
 
A közösségépítés folytatódott a 2022-es évben a pályázati támogatásnak köszönhetően. Közösségi életünkben a szalézi minta követése Don Bosco útmutatásait figyelembe véve nagy hangsúlyt kapott és kap.

A robotika játék igen népszerű a fiatalok körében, és a bibliai ismeretek könnyebb elsajátításában is segítségére lesznek a gyermekeknek. Az eszközhöz nélkülözhetetlen programokat a hitoktatók készítik el.

A sportszerek a játék és a mozgás segítségével új élményekkel gazdagítanak, egymás tiszteletére, az egymásra való odafigyelés, az összhang magtalálása általuk előtérbe kerül.

 

egyut konnyebb
Együtt Könnyebb Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

MFP-EKEB/2021-3281254744
Támogatás összege: 4 182 805 Ft
A vácszentlászlói Szent László Plébánia a tervezett programokat megvalósította. Az eredményességet a pályázat által beszerzett eszközök nagymértékben segítették.
 
A csocsóasztal a közösségépítés elengedhetetlen eszköze, játéka. A hordozható hangszóró lehetővé tette, hogy rendezvényeinken a hangosításnak is köszönhetően mindenki bekapcsolódhatott a közös éneklésbe, a szabadtéri előadások szövegei is jól érthetőek és hallhatóak voltak és lesznek a jövőben is.
 
Az eszközökkel a közösségépítés tárgyi eszközei gyarapodtak. Bízunk benne, hogy az emberi kapcsolatok is erősödnek, és az Egyházközség tajai még közelebb kerülnek egymáshoz és a jó Istenhez.

 

2021.jpg
Magyar Falu
Program Pályázat
Vácszentlászlói Római
Katolikus Egyházközség

MFP-EKT/2019
Kedves Testvérek!
 
Tájékoztatásul hirdetjük, hogy kormányunk pályázatot írt ki 2019-ben a Magyar Falu program keretében „A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése”  címmel, hogy az 5000 fő alatti településeket segítse.
 
A Vácszentlászlói Egyházközség is pályázott, és nyertünk 4.812.463 Ft-ot. Ebből 2.016.163 Ft-ot különböző eszközökre, a többit pedig egy közösségszervező személy bérére kellett felhasználni.
Ezek az eszközök a következők: rendezvénysátor, sörpad szett, a közösségi terembe tároló-szekrények és székek, a hitoktatást segítő eszközök (lamináló, kitűzőgép, nyomtató és projektor),a gyermekeknek egyen-póló, pingpongasztal.
Örömünkre szolgál, hogy ez a pályázati lehetőség gazdagítja az Egyházközségünket, és megkönnyíti a munkánkat. Nyáron az Oratórium ideje alatt már használatba vettük ezeket az eszközöket.
 
Erről az eseményről néhány kép ízelítőül a galériában megtekinthető.
A fotókat a nyilakra kattintva tekinthetik meg a Kedves Testvérek.

 

Anchor 1
Szalézi Nyári Oratórium