Szentmisék, hirdetések

Szentmisék rendje

Vasárnap: 9:00

Hirdetések

2020. december 20.

December 23-án, szerdán a turai templomban délután 5 órakor Adventi Ifjúsági Szentségimádást tartunk.
Minden 13 év fölötti fiatalt szeretettel várunk a Jézussal való találkozásra! Felső korhatár nincs, tehát a felnőtteket is várjuk. Esemény: https://fb.me/e/cWgxUrBar

December 24-én, csütörtökön Ádám-Éva napja. Megvárjuk a Kormány rendeletét, és ha engedélyezi, akkor lesz éjszaka 10 órakor szentmise, ha nem engedélyezi, akkor elmarad.
 
December 24-én TURÁN, délután 4-6 között szeretettel várunk minden kicsit és nagyot egy játékos délutánra Kövesd a csillagot! címmel!
A gyerekek részére a hitoktatók a templomkertben szerveznek egy kis meglepetést a pásztorjáték helyett.
Esemény: https://fb.me/e/7qSFdDA9i

 

Az állomásokon végighaladva eljuthatunk a jászolhoz, ahol a Betlehemi békeláng fényénél megláthatjuk a Kisdedet.
Helyszín: Turai Nagyboldogasszony Templom és kertje
Időpont: December 24. 16-18:00
Előregisztráció szükséges, hogy ne legyen tömeg, nagyobb csoportosulás:

 • a szentmisék idejében a templom főbejáratánál lévő lapon, a kisasztalon;

 • egyéb időben a templom főbejáratánál, az üvegajtó előtt lévő kisasztalon.  
   

Minden gyermeket és szülőket is szeretettel várunk! Maszk használata kötelező!
A betlehemi láng is megérkezik 24-re: ha lehet akkor 24-én, vagy 25-én lehet vinni az otthonokba. Hozzanak magukkal viharlámpát, vagy olyan gyertyás lámpát, amiben a szél nem fújja el a lángot.

KARÁCSONY napján (25.) 9 órakor kezdődik a szentmise.
 
Karácsony másnapján (26.), Szent István diakónus ünnepnapján 9 órakor igeliturgiában imádkozunk és járulhatunk szentáldozáshoz.
 
Jövő vasárnap (27.) Szent Család vasárnapja lesz. A szentmisét a családokért ajánljuk fel. A járványveszély miatt ünnepélyes áldás most elmarad.

 

December 28-án, VALKÓN Aprószentek ünnepén a Lelkiadoptálás szándékaira is szentmisét ünneplünk este 6 órakor, előtte 5 órától az Élet Istene szentségimádást tartunk. Aki szeretne segítséget kérni az átjutásban, akkor a sekrestyében vagy a plébánián jelezze.

December 31-én, Szilveszterkor a hálaadó szentmise este ½ 5-kor fog kezdődni, előtte ½ 4-től pedig szentségimádást tartunk.

Ma délután 15 órától az NCD missziósok offline-online találkozása lesz Turán, a plébánián.

 Karácsonyi szentgyónás lehetősége

 • szombaton de. 11 órától 13:00 óráig, és

 • vasárnapi szentmisék előtt.
   

Csütörtökön 18:00 órakor igeliturgia lesz szentáldozással és csendes szentségimádással.

December 22-én Kartalon, 23-án Turán 17:00 órától ifjúsági szentségimádás lesz a 13 év feletti korosztálynak.

Ajándékozz imádságot, Lelki adoptálást! A sekrestyéből és a plébániáról korlátozott számban elvihetők az ajándékcsomagok. Az adományokat a József Szövetség Egyesületnek továbbítjuk!
A kis ajándékcsomagok tartalma fehér színű organzában: mécses, imakártya, tizedes rózsafüzér, kisbaba szobrocska.

2020. december 13.

2020. december 6.

Vasárnap (december 6-án) a hónap első vasárnapja volt. Imádkoztunk szentéletű papokért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért! 15:00 órakor szentségimádást tartottunk. Egyházközségünk lelki megújulásáért is felajánlottuk.

Kedden (december 8-án) a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása főünnepe és Bosco Szent János Oratóriumának születésnapja lesz. 18:00 órakor igeliturgiában imádkozunk szentáldozással és szentségimádással. 19:00 órától a szalézi animátorokkal találkozunk az online térben.

Szerdán (december 9-én) 19:00-től a Szalézi munkatársak online találkozója lesz.

Csütörtökön (december 10-én) a Loretói Boldogságos Szűz Mária ünnepe. 6 órakor igeliturgiában imádkozunk szentáldozással és a Loretói litániával.
 
Karácsonyi betegellátás: december 11-én, pénteken lesz. A sekrestyében írassák fel a testvérek a beteg nevét és pontos címét házszámmal.

Megérkeztek az Adventi buszjegyek is az Óbudai Szaléziaktól. Idén nem más Oratórium vagy cél érdekében lesz a gyűjtés, hanem a saját Oratóriumokért. A buszjegyekben minden napra találunk egy rövid, de mély gondolatot Varga László kaposvári püspök atyától. A buszjegyek a sekrestyében vagy a plébánián kérhetők. A Szalézi Értesítők is elvihetők a templomból.

Szombaton délelőtt folytatódik a szalézi animátorok képzése.

Vasárnap 15:00 órától az NCD missziósok találkozása lesz.

Karácsonyi gyónási lehetőség: a vasárnapi szentmisék előtt, ill. december 19-én, szombaton délelőtt  11 órától du. 1 óráig.

A szentgyónás menete, gyónási segédlet.

2020. november 29.

Kántor urunkat  elhívta a mennyei Atya az örök Hazába.

Temetése pénteken 14:00 órakor lesz. A temetés szertartását Varga László kanonok atya, a Váci Székesegyház karnagya fogja végezni. Az engesztelő szentmise pedig pénteken este 6 órakor lesz a turai templomban.

Csütörtökön este 6 órakor igeliturgia lesz szentségimádással, majd pedig az animátorok szüleivel találkozunk Online módon.


Ferenc pápa decemberi evangelizációs imaszándéka: az imádságos életért.
Imádkozzunk, hogy Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatunkat Isten Igéje és imaéletünk táplálja.
Jövő vasárnap a hónap első vasárnapja lesz. Imádkozzunk szentéletű papokért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért!

Délután 4 órakor szentségimádást tartunk. Ajánljuk fel Egyházközségünk lelki megújulásáért is.

Karácsonyi betegellátás: december 11-én, pénteken lesz. A sekrestyében írassák fel a testvérek a beteg nevét és pontos címét házszámmal.


Az adventi lelki előkészülethez Adventi Naptár megtalálható hátul az asztalon és a honlapunkon is. Találnak benne minden napra szentírási idézetet, elmélkedési anyagot és jócselekedetre való buzdítást.

Megérkeztek az Adventi buszjegyek is az Óbudai Szaléziaktól. Idén nem más Oratórium vagy cél érdekében lesz a gyűjtés, hanem a saját Oratóriumokért. A buszjegyekben minden napra találunk egy rövid, de mély gondolatot Varga László kaposvári püspök atyától. A buszjegyek a sekrestyében vagy a plébánián kérhetők.

 

A Szalézi Értesítők is megérkeztek, a hátul lévő asztalról és a plébánárólelvihetők.
 

2020. november 22.

„Jöjjetek, Atyám áldottai!”

121 ország több mint 6700 helyszínén csatlakoztak a világméretű imalánchoz

 

Sok tízezer hívő imádkozott együtt szerte a világon templomokban, kápolnákban – otthonról is sokan bekapcsolódtak


Egy belga résztvevő írta: „A szentségimádás csöndjében Jézus maga alakítja szívünket, formálja bensőnket. Sokáig, ha meghallottam, hogy szentségimádás, gyerekkoromból a végtelennek tűnő unatkozás ideje jutott eszembe. Aztán találkoztam olyanokkal, akik alig várták, hogy betérhessenek a templomba akkor is, ha nincs mise. Boldogan iratkoztak föl egy-egy órára, imaláncra, szentségimádásra. Látszott rajtuk a derű, a békesség. Mindannyian, a nem istenhívő emberek is keresik a „felülről", „nagyobb erőktől", a kozmoszból, a természetből, a külső energiákból való töltődés lehetőségét. A szomjukat sokféle módon próbálják csillapítani, de néha elmennek a valódi forrás mellett.
A szentségimádás számomra is döbbenetes felfedezést kínált! Hiszen a célja nem más, mint személyes, bensőséges kapcsolatba kerülni és maradni Jézussal, aki feltétel nélkül, visszavonhatatlanul, szenvedélyes szerelemmel szeret külön-külön mindegyikünket, és alig várja, hogy viszontszeressük.”

 

 • A mai gyűjtésünk a Karitász céljaira történik.
  Szeretettel várjuk a Testvérek adományait erre a nemes célra.

 • Csütörtökön este 6 órakor igeliturgia lesz szentáldozással.

 

 • Szombaton Online Lelki nap 9-16 óráig a Szaléziak szervezésében. Korosztály: 15-23 Jelentkezni keddig lehet. Részletek és jelentkezés, ide kattintva.

 • Jövő vasárnap Advent első vasárnapja lesz. Ezzel megkezdődik az új Egyházi Év.
  Sajnos a közös adventi koszorúk készítésre a járvány miatt nincs lehetőség, de ha valaki otthon készít, és szeretné megáldatni, akkor hozza el a jövő vasárnapi szentmisére.

 

 • Az Egyházközség fenntartási hozzájárulás (egyházi adó) befizetésének lehetőségére a következőket ajánljuk:

  átutalhatják az Egyházközség bankszámlaszámára a befizetni kívánt összeget - a megjegyzés rovatban feltüntetve a nevüket, címüket, és odaírva, hogy egyházi adó - weboldalon, levlistán. (számlaszám: 65900107-13028996)

  vagy


  egy borítékba teszik az összeget, és a borítékra ráírják a nevüket és pontos címüket is, majd leadhatják a sekrestyébe, vagy a plébánia postaládájába dobják. Az erről szóló igazolást beletesszük a borítékba, és utána a sekrestyében bármikor átvehetik.

 

 • Karácsonyi betegellátás december 11-én, pénteken lesz. Aki szeretné, hogy elvigyük a hozzátartozójához az Oltáriszentséget, szíveskedjen a sekrestyében felíratni a nevét és a pontos címét.

There are no items in this list

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now